NIEUWS

Zo gedragen 'jongvolwassenen' zich op de woningmarkt

29 Oktober 2020

Onderzoekers bekeken de verhuisbewegingen van de groep die geboren werd in de periode 1981-1985. Eén belangrijke nuance: enkel verhuisbewegingen van en naar een gedomicilieerd adres konden geanalyseerd worden.

Lees meer

Komt uw woonkrediet in aanmerking van een betaalpauze?

02 April 2020

Hypotheeknemers die uitstel van betaling vragen als gevolg van de coronacrisis, mogen hooguit 25.000 EUR spaargeld hebben om in aanmerking te komen voor die steun. Wie al een betaalpauze had gevraagd, maar de voorbije dagen alsnog geld van zijn rekening zag gaan, kan die aflossing niet recupereren.

Lees meer

Impact van Corona op huurverplichtingen

25 Maart 2020

De situatie met betrekking tot het coronavirus evolueert van dag tot dag en eigenlijk zelfs van uur tot uur. Wij informeren u graag over de stand van zaken i.v.m. woninghuurwet.

Lees meer

Niemand misloopt woonbonus én verlaagde registratiebelasting

11 Oktober 2019

Hoe zit het nu werkelijk met de afschaffing van de woonbonus én de verlaging op registratiebelasting? De aktedatum blijft gelden als deadline voor de woonbonus. Ook voor de verlaagde registratierechten zal die akte nu cruciaal zijn, en niet het compromis. Daardoor misloopt niemand de woonbonus én de verlaging van de registratierechten.

Lees meer

Oud huis kopen? Zwaar isoleren is de boodschap!

17 Augustus 2018

Wie vanaf 2021 een woning verwerft (via aankoop of erfenis) die niet aan de laatste energienormen voldoet, moet binnen de vijf jaar renovatiewerken doorvoeren om die woning beter te isoleren.

Lees meer

Nieuw tarief van 7%

06 Augustus 2018

Koop je in Vlaanderen een woning, dan moet je ‘het Vlaams verkooprecht’ betalen. Voor 2015 hadden we het nog over ‘registratierechten’. Die oude benaming klinkt ook vandaag nog een stuk vertrouwder in de oren.

Lees meer

Hervorming registratierechten voor aankoop woning goedgekeurd

01 Januari 1970

De commissie Financiën van het Vlaams Parlement heeft de hervorming van de registratierechten voor de aankoop van een woning goedgekeurd.

Lees meer

Uw woning verkopen? Vraag hier uw gratis schatting aan. Contacteer ons